Irmato - in 2003 opgericht als detacheringsbureau voor ingenieurs, is door middel van een groot aantal overnames uitgegroeid tot een multidisciplinair ingenieurs- en adviesbedrijf.

Over Irmato

Irmato is actief in verschillende markten, zoals testen en meten, halfgeleiders, automotive, nanotechnologie, food en robotica. Klanten zijn onder meer ASML, Philips, Mars, GE en Fokker. Irmato wilde synergie creëren tussen de competenties van de overgenomen ondernemingen om een brede markt te kunnen bedienen volgens de principes van de one-stop shop.

Door de snelle groei van Irmato bleek het een grote uitdaging om de verschillende ondernemingen volledig te integreren en de beoogde synergievoordelen te behalen, terwijl het zonder deze integratie ook moeilijk bleek om Irmato te positioneren als one-stop shop. In 2015 werd Strong Root Capital partner van Irmato om het bedrijf bij te staan met versnelling van het integratieproces en verbetering van de marktpositionering, omzet en winst.

Onze aanpak

Toen bij afnemers de vraag naar een grotere schaal en aanvullende competenties toenam, besloten Strong Root Capital en het management versneld op zoek te gaan naar een strategische partner. Deze werd gevonden in FMI, een grote groep van ingenieurs- en productiebedrijven. FMI heeft Irmato in 2017 overgenomen. Samen hebben beide ondernemingen nu de schaalgrootte en gezamenlijke competenties om te voldoen aan de markttrend van consolidatie en de vraag om een one-stop shop.

Terug naar portfolio